7 december 2016

HvA meets de Melkweg: blog 3

CONCEPTPRESENTATIES
Een blog door Product Design studenten van de Hogeschool van Amsterdam over het project De Amsterdamse Melkweg.

Het lijkt een doorsnee ochtend op de afdeling Product Design van de Hogeschool van Amsterdam. Groepjes studenten zitten her en der te werken aan opdrachten. Toch hangt er bij één groep een bepaalde nervositeit. Sommigen nemen een presentatie nog even door, terwijl anderen er ogenschijnlijk relaxed bij zitten. Deze groep heeft de afgelopen acht weken naar dit moment toegewerkt: het presenteren van drie gelijkwaardige concepten voor het Innovatielab project De Amsterdamse Melkweg, aan de opdrachtgevers en docenten.

Kritische feedback
Na een korte introductie van Annelies de Leede, coördinator van het vak Product Design, gaan de presentaties van start. Er werd door de opdrachtgevers en docenten aandachtig gekeken naar de presentaties, waarna ze hier feedback op gaven. Naast de kritische feedback werden studenten veelal ook stimulerend toegesproken. Wat meteen opviel was dat de presentaties van sommigen een logisch gevolg was van hetgeen ze bij de eerste ideebespreking hebben laten zien, terwijl anderen in de tussentijd een andere weg ingeslagen zijn. Soms kom je er als ontwerper tijdens het proces achter dat een andere richting meer kans van slagen zal hebben en is het verstandig deze te volgen.

Het was mooi om te zien dat er vooral werd gekeken naar wat interessante gebieden waren om verder in te duiken. Voor sommigen lag dit gebied vooruit in hun proces, terwijl anderen wellicht een aantal stappen terug moeten doen om dit gebied verder te ontdekken.

foto-blog3-2De sfeer tijdens de presentaties was serieus, maar deze werd afgewisseld door een gezellige, informele sfeer voor, na en tussen de vertellers door. Na de lange zit leken alle hoofden vol te zitten. De opdrachtgevers en docenten bleven nog napraten terwijl de meeste studenten vrij snel naar huis gingen, in afwachting op hun beoordeling die later bekend gemaakt gaat worden.

Benieuwd hoe dit afloopt? Houd onze website en social media in de gaten om erachter te komen hoe het de studenten Product Design vergaat in hun weg naar het ontwikkelen van een product en/of dienst om Amsterdamse terroir-zuivel bij de Amsterdamse stedeling op tafel te krijgen!

Meer weten?
Meer informatie en eerdere blogs van de studenten zijn via onderstaande links te vinden:

Deze blog en de andere blogs staan ook op deze tumblr van de studenten.